Darø a/s | Overraskende opfindsom designbelysning

Darø a/s er en privatejet dansk designbelysningsvirksomhed. Siden virksomheden blev etableret af Kjeld Darø i 1969 har Darø designet og produceret belysningsprodukter af høj kvalitet, der primært har været solgt i Danmark og Skandinavien. Faktisk kan virksomheden dateres helt tilbage til 1948, hvor Helmuth og Helga Darø grundlagde en fabrik, der designede, producerede og solgte lampeskærme.

I dag er virksomheden ejet og drevet af tredje generation, og Darø skaber spændende og innovative lamper med dybe rødder i den danske designtradition, mens der stadig holdes et skarpt øje rettet mod fremtiden. Porteføljen består af holdbart og gennemtænkt designbelysning, der egner sig særdeles godt til både kontraktmæssige projekter og i private hjem, og flere designs har vundet op til flere internationale designpriser.

Vi ønsker at udfordre status quo samt opfattelsen af klassisk og moderne belysningsdesign. Vi udfordrer os selv, vores leverandører og designere til at se udover det oplagte i søgningen efter overraskende sindrige lamper, der har potentialet til at blive morgendagens klassikere.

Vi tror på, at fremtidens designbelysning er mere end bare design. Det handler om at optimere form og funktion, mens man stadig ser lyset som en kilde til atmosfære, glæde og velbefindende. Vi tror på, at fremtiden for designbelysning er opfindsom, og her mener vi at den er mere end bare lys. Den er effektiv, men bæredygtig; den er vel-designet, men bryder med konventionerne; den er traditionel, men innovativ.

Vi tror på designere fra vores tid og at de har masser at byde på. Vi arbejder tæt sammen med dem fra konceptudvikling til det endelige produkt. Vi ønsker at søge inspiration udenfor belysningsbranchen og med det kommer muligheden for at bringe helt nye og interessante elementer ind i designprocessen.

Kombinationen af innovative løsninger, gennemtænkte designs, elegante finishes, kvalitet og funktion resulterer i produkter med vedvarende værdi, der er æstetiske for øjet både når de er tændt og slukket.

Velkommen til Darø – en verden af overraskende opfindsom designbelysning.

Thomas Darø
CEO & Designer