Levende trę som lyskilde

Oprettet d. under Presse

 

Æstetik og livlig natur forenes i den nye lampeserie Paso Wood, tegnet af møbeldesignerne bag Says Who, der med et enkelt og geometrisk formsprog har skabt et univers af rummelig atmosfære og belysning.

I de senere år har indretningstendensen båret præg af naturmaterialer, og med rene linjer og varme trædetaljer trækker Paso Wood, en ny belysningsserie, naturen med helt ind i boligen. Samspillet og kontrasten mellem det varme træ og kolde stål skaber spændende dybder, så designet fremstår velafbalanceret med et harmonisk og tidløst udtryk. Lampernes geometriske formsprog, inspireret af cirklen, fuldender enhver type indretning og har en lethed over sig: ”Cirklen er sexet og har ren symmetri – noget de fleste kan forholde sig til,” fortæller Nikolaj Duve fra designduoen Says Who, der i samarbejde med belysningsvirksomheden Darø står bag den karismatiske lampeserie.

Nyfortolket udtryk
Møbeldesignvirksomheden Says Who plejer ikke at arbejde inden for belysning. Det skræmmer dog ikke Darø, der producerer Paso Wood-lamperne. Tværtimod mener partner Niels Svolgaard, at det er nyskabende: ”Der sker noget unikt, når designere skal tegne uden for deres eget ekspertisefelt. De fanger nuet og får nogle helt nye udtryk i spil.”

Paso Wood fornyer og udvider Darøs originale Paso-linje, der med overvejende ståldetaljer og runde skærme er genkendelig på sit rolige udtryk. Det enkle design har Says Who videreført i deres fortolkning, som bygger på rene linjer og bløde træ-stel. ”Mennesker har en forkærlighed for natur. Træ er indbegrebet af liv og kvalitet – det ældes med ynde og har en luksuriøs historie, som kun træ har det,” forklarer Nikolaj Duve om tankerne bag materialevalget.
Designet understøtter lampeskærmen med en flot finish i mødet mellem stål og træ, og der skabes balance mellem top og bund. Paso Wood efterlever devisen ”less is more”. ”For os var det vigtigt at udtrykke, at enkelhed er smukt. Vi har fortolket moderne, dansk design, men opdateret det, så det understøtter Darøs DNA og identitet. Vores ønske var, at lamperne skulle skabe en særlig atmosfære, og at de klare, rolige linjer får detaljerne i træet til at stå tydeligere frem og overrasker,” fortæller Nikolaj Duve.

Værdiskabende funktionalitet
Paso Woods lettere transparente tekstilskærme tilfører stemning, ligesom up- og downlightegenskaberne giver en rummelig og indirekte belysning, som passer ind de fleste steder. Designerduoen har med det nøje materialevalg desuden sikret optimal holdbarhed. Skærmens arketypiske udtryk, mener Nikolaj Duve, er en del af lampens styrke: ”Den lever op til folks forestilling om, hvordan en lampe ser ud og er derfor meget ærlig i sit formsprog. Vi har så at sige skåret helt ind til benet.”


FAKTA

Darø
Darø a/s er en familieejet belysningsvirksomhed med stor passion for dansk belysningstradition og højkvalitetsdesign. Virksomheden ejes og drives af anden generation, som med enkle metoder skaber atmosfære og værdi gennem belysning. Darøs designfilosofi bygger på ædle materialer, overraskende elementer og troen på, at nutidens designere skal skabe fremtidens klassikere.

Says Who
Says Who er en dansk møbeldesignvirksomhed dedikeret til enkle udtryk og funktionalitet. Virksomheden er tro mod dansk designtradition, men forsøger samtidig at gentænke og tilpasse den, tiden vi liver i. Says Who skubber grænserne for de gængse forventninger til dansk design.

Paso Wood
Paso Wood-serien består af standerlampe, bordlampe og pendel, der alle er inspireret af cirklen fra top til bund. Benene er lavet af massiv eg og behandlet med en UV-afvisende mat lak, der beskytter og plejer træet. De smukke detaljer i træet fremstår tydelige, og ledningen er lagt diskret ind i det ene ben som et overraskende element. Tekstilskærmene har en usynlig velcroløsning, så stoffet kan udskiftes. Samtidig kan de rulles sammen og fylder minimalt. - Se designs
 

Downloads

Pressemeddelelse PDF     DARØ logo

For billedmateriale til tryk eller online brug! - kontakt os venligst på mail@daroe.dk for FTP-adgang.